نماینده انجمن تولیدکنندگان تخم مرغ شناسنامهدار با اشاره به اینکه در کشور ما تخم مرغ به صورت سنتی و صنعتی تولید میشود، افزود: بهروز نبودن تولید، بهداشتی نبودن تولید تخممرغ، احتمال لکه روی تخممرغ و همچنین احتمال وجود بیماریهای مشترک انسان و طیور از مضرات تولید سنتی تخم مرغ محسوب میشوند.
به گزارش خبرنگار دامپروری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عبدالرضا شربت اوغلی صبح امروز در حاشیه همایش علمی ـ اجرایی نقش بهداشت تخم مرغ در صنایع غذایی با تاکید براینکه تولیدات سنتی تخممرغ فقط در روستاها انجام میشود، به محاسن تولید صنعتی تخممرغ اشاره کرد و افزود: بهداشتی بودن فرآیند تولید، کنترل جیره غذایی از لحاظ نوع جیره، کنترل شدید بر روی بهداشتی بودن جیره غذایی، کاهش احتمال لکهدار بودن تخممرغ و کاهش آلودگی این محصول نیز از فواید تولید صنعتی تخممرغ است.
وی با یادآوری اینکه بحث شناسنامهدار کردن تخممرغ از هشت سال پیش و با سرمایهگذاری بخش خصوصی و سازمان دامپزشکی کشور آغاز شده است، ادامه داد: متاسفانه با وجود محاسن بسیاری که شناسنامهدار کردن تخم مرغ در کشور دارد ولی هنوز اهمیت آن برای مصرفکنندگان مشخص و در زمینه استفاده از تخممرغهای شناسنامهدار فرهنگسازی نشده است.
نماینده انجمن تولیدکنندگان تخممرغ شناسنامهدار تصریح کرد: بهدلیل داشتن نام تجاری محصولات، تمامی تولیدکنندگان تخم مرغهای شناسنامهدار خود را موظف میدانند که کیفیت محصولات خود را برای عرضه به بازار حفظ کنند.
شربت اوغلی با اشاره به اینکه شناسنامهدار کردن تخممرغ به مصرفکننده حق انتخاب میدهد، افزود: در تخممرغهای فلهای فروشنده حفظ سود خود را لحاظ کرده و حق انتخاب را از خریدار میگیرد.
وی تاکید کرد: عدم آگاهی مصرفکنندگان باعث شده که آنها معمولا تخم مرغ شناسنامهدار را یک محصول فانتزی بدانند.
شربت اوغلی افزود: در حال حاضر حدود 20 شرکت پروانه تخم مرغ شناسنامهدار را گرفتهاند ولی در بازار ایران اکنون 10 تا 12شرکت محصول خود را ارائه میکنند.
وی با بیان اینکه بخش خصوصی برای بستهبندی و شناسنامهدار کردن تخم مرغ تاکنون حدود 15 تا 20 میلیارد تومان سرمایهگذاری کرده است، اضافه کرد: اگر قرار باشد سیاست بستهبندی کل تخممرغهای تولیدی در کشور محقق شود باید بخش دولتی نیز سرمایهگذاری کرده و تسهیلات بلندمدت را برای متقاضیان تامین کند.
به گفته شربت اوغلی روزانه در ایران یک هزار و 800 تن تخم مرغ تولید میشود که از این مقدار 5 تا 6 درصد بستهبندی میشود که البته این رقم قابل توجه نیست.
وی با یادآوری اینکه هنوز در زمینه بستهبندی تخممرغ آمادگی لازم در کشور وجود ندارد، اضافه کرد: متاسفانه در حال حاضر به دلیل پایین بودن فرهنگ مصرف تخممرغ شناسنامهدار و بستهبندی شده، آمادگی کافی برای بستهبندی را نداریم.